Fettisdagskalas — en sista semla?

Fastetid i Uppsala missionskyrka 2018

Fyrtio dagar innan påsk inleds fastan. Under den tiden i kyrkoåret förbereder vi oss för påskens glädje och fest genom att leva enklare och fördjupa oss i bön. Söndagarnas teman behandlar Jesu lidande och livets svårigheter.

Fastan är ett erbjudande om att avstå något till förmån för något eller någon annan. Traditionellt avstår man från kött, mejeriprodukter och sötsaker och ger pengarna som blir över till behövande. Idag väljer många bort något annat som sociala medier eller TV-tittande för att ha mer tid för vänner och familj. Man deltar i fastan på sina egna villkor och den är vars och ens ensak.

Fettisdagskalas – en sista semla?

Tisdag den 13 februari 18.00 bjuder vi in till mat och semla. Denna kväll får vi höra mer om fastan i kyrkans tradition och om vad som händer i vår församling som är särskilt för denna tid då vi förbereder oss för påsken. Anmäl ditt deltagande i måltiden senast söndag 11 februari.

Andakt och eftertanke

Efter fettisdagens måltid och introduktion till fastan följer samlingar på onsdagskvällarna fram till och med stilla veckan. Onsdag 14 februari, på Askonsdagen, deltar vi Askonsdagsmässa i S:t Lars Katolska församling. Sedan följer kvällsandakter i vår egen regi i kyrksalen.

21 februari    1900              Prövningens stund

28 februari    1900              Den kämpande tron

7 mars           1900              Kampen mot ondskan

14 mars         1900              Livets bröd                         Obs! i Kryptan