Se, vi går upp till Jerusalem

Vi har kommit en bit in i fastetiden. Gudstjänsterna har präglats av berättelser som för oss mot påskveckans drama. Längre ned på denna sida har du kunnat följa några av texterna i Veckans bibelmeditation, kommenterade av pastor Arne Carlsson.

Från Fastlagssöndagens tema Kärlekens väg, vidare över Prövningens stund och Den kämpande tron närmar vi oss påskveckan.

I väntan på påskens gudstjänster i  Missionskyrkan finns här en möjlighet att läsa påskens texter och reflektera över dem — precis som du kan göra inför varje söndag under kyrkoåret. När du vill söka dig tillbaka i texterna, finner du dem alla under menyn Arkiv överst på denna sida.

Välkommen till Missionskyrkan och påskens gudstjänster:

Skärtorsdag kl. 19  Nattvarden — måltiden — den första och den sista

Långfredag kl. 11   Korset — texterna läses och tolkas i orgelns dramatiska musik

Påskdagen kl. 11   Kristus är uppstånden — och församlingen svarar Ja, han är sannerligen uppstånden!