Flygelfyrverkeri och Rhapsody in Blue

Äntligen rullades församlingens nya flygel in i kyrksalen. De närvarande kunde inte undgå att känna förväntan och glädje över att det nya instrumentet efter lång väntan kommit på plats. Uppsala missionsförsam­ling förfogar nu över en flygel och en orgel, två instrument av hög klass.

Sista helgen i januari invigs den nya Ya­maha-flygeln med två innehållsrika konserter. Fram till dess trimmas den in med ett antal stämningar och intonationsar­bete tills den är redo att tas i bruk till fullo.

Förutom invigningskonserterna kommer Lunchmusiken under våren att ha pianosolister i programmet och musikrå­det planerar ytterli­gare konserter med flygeln i centrum.

Flygelfyrverkeri

Lördagen den 27 januari 2018 kl. 17 invigs för­samlingens nya flygel med en första konsert där många kända musiker och sångare medverkar.

Medverkande:
Pianisten Mats Jansson, piano, cellisten Mats Olofsson, operasångaren Olle Persson. Uppsala Akademiska Kammarkör med dirigen­ten Stefan Parkman och pianisten Hans Ove Olsson.

Det blir musik av Chopin, Debussy, Schu­bert, Stenhammar, Edlund, Beethoven, Rachmaninoff och Torbjörn Iwan Lundquist.

Som avslutning får vi lyssna till Trio X med pianisten Lennart Simonsson, basisten Per V Johansson och slagverkaren Joakim Ekberg.

Entré med UNT+ 200 kr
Ordinarie pris 230 kr
Barn tom 12 år gratis
Biljetter köps i Missionskyrkans kafé måndag – fredag 08.00-15.00 fr o m 8 januari
eller vid dörren 1 timme före konsert.

Rhapsody in Blue

Söndag den 28 januari
kl 18.00
följer den andra invigningskonserten då  Nya Kammarorkestern i Uppsala under ledning av den sydkoreanske dirigenten Duk-Kyung Chang bjuder på George Gershwins Rhapsody in Blue med konsertpianisten Susan Yondt som solist.

Vi får också höra Maurice Ravels Boléro och George Enescus Rumänsk rapsodi nr 2.
Inträde:  150 kronor

Entré med UNT+ 150 kr
Ordinarie pris 180 kr
Barn t o m 12 år gratis
eller vid dörren 1 timme före konsert.