Never-Ending Roads

To 6 sept 19.00 i Missionskyrkan

Många ensamkommande afghanska ungdomar har flytt till Europa undan rasistisk förföljelse i Iran, där de föddes. Därefter har de utvisats från bl a Sverige till Afghanistan, där de aldrig varit förut och utan möjlighet att träffa sin familj i Iran. Filmaren Yasaman Sharif Manesh visar avsnitt ur sin kommande film och berättar om sitt arbete och sina avsikter med filmen. Programmet försiggår på engelska.

Är chefen problemet?

To 15 nov 19.00 i Missionskyrkan

Aldrig har så många arbetat i Sverige som nu, och vi ståtar med den högsta sysselsättningsgraden i hela EU. I Bibelns första bok utmålas arbete som straff, men i dag är det nog tvärtom. Ändå kan arbetslivet bli för hårt och pressande. Varför? Vems är felet? Andreas Miller, nyligen vald till ordförande för Ledarnamed 93 000 medlemmar, presenterar sin analys.