New Tide Orquesta

New Tide Orquesta kommer tillbaka till Uppsala för en konsert. Det är Uppsala Fria Teater som bjuder in orkestern vars musik hörts i föreställningen Vincent som getts på Köttinspektionen fram till december.

Hyllade New Tide Orquesta har sedan drygt två decennier stötts och blötts på turnéer genom Kina, Turkiet, Ryssland, Brasilien, USA och hela Europa. Deras fokuserade spelningar är något av ett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk man inte bör missa.

Med kompositören Per Störby Jutbring i täten, har New Tide Orquesta, på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation. De har genom år av turnerande mutat in en alldeles egen plats på den internationella musikscenen och de har spelat oräkneliga festivaler, klubbar och konserthus runtom i hela världen. Som ständiga outsiders känner de sig lika hemma i en konserthall i Peking, som på en rockklubb i Moskva, en tangoklubb i Buenos Aires eller en jazzklubb i Istanbul.

NTO är prisbelönta och älskade av en enad kritikerkår som rosat såväl liveframträdanden som album. 2016 släppte gruppen två album, Live in Rio och Spirits: Nursery Rhymes. Live in Rio for med rasande fart upp på topplisteplats nummer 1 på Kritiker.se, med inte mindre än 5.0 i snittbetyg!

Per Störby Jutbring – bandoneon
Livet Nord – violin
Josef Kallerdahl – kontrabas
Johanna Dahl – cello
Thomas Gustavsson – piano

Biljetter á 240 kr (student 180 kr) på www.kulturbiljetter.se eller vid dörren 1 tim före konsert

Läs på Facebook: https://www.facebook.com/events/2446098039051527/ 

Arrangör: New Tide Orquesta