Fullmatad musikhöst

Håll musiken igång

Storbandet Daylight under ledning av Erik Lundberg möter bland andra Claes Janson och Andrea Geurtsen. En hyllningskonsert till musiken och dess betydelse!
Inträde: 200 kr. Biljetter i kyrkans kafé från 4 okt samt vid dörren 30 min före konsert
Söndag 17 oktober kl 16.00.

Georg Riedel – Jazzbasisten, som komponerar för barn

Uppsala Musikklasser, årskurs 3 sjunger Riedels sånger om barn, kråkor, maskar, fåglar och om att ligga på en äng. Före konserten presenteras den nyutgivna boken Georg Riedel, jazzmusiker och kompositör i ett samtal mellan förläggaren Bo Ejeby, två av bokens författare Jan Bruér och Gunnel Fagius, samt musiklärarna Anders Göransson och Gunnel Haulin. I konserten medverkar även en grupp Uppsala-musiker tillsammans med Anders Göransson vid flygeln.
Inträde: 100 kr. Biljetter vid dörren 30 min före konsert.
Måndag 18 oktober kl 18.00 (Boken om Riedel presenteras i Tovensalen 17.15 – 17.45)

Tonsättarporträtt – Inge Almén

En konsert som vill uppmärksamma att organisten, tonsättaren, orgelbyggaren, körledaren, dragspelaren, kyrkomusikern och tidigare församlingsmusikern i Uppsala Missionskyrka Inge Almén fyller 70 år. Missionskyrkans Vokalensemble framför både nyskriven och äldre musik för kör och orgel.
Söndag 31 oktober kl 16.00. Fritt inträde

Earth call – Från mörker till ljus

Föreställningen Earth call med vokalgruppen VoNo har sin utgångspunkt i FN:s 17 globala utvecklingsmål. I dess program fogas musik, foto och koreografi in i det stora kyrkorummets öppenhet och goda akustik. Vokalensemblen VoNo är en professionell vokalensemble vars mål är att utveckla och förnya vokal scenkonst som berör. Konstnärlig ledare är Lone Larsen. Koreograf Susanne Jaresand. Fotokonst Kristina Junzell.
Inträde: 200 kr. Biljetter vid dörren 30 min före konsert,
Lördag 6 november kl 18.00.

Orgeln i centrum

En orgelhelg som med konserter och i söndagens gudstjänst vill synliggöra orgeln som ett konserterande instrument men även som en viktig del av församlingssången. Det blir även orgelvisning för små och stora då man också får prova på att bygga en orgel!

Lördag 20 nov 10.00 Orgelvisning
12.00 Konsert – Jesper Rydén. Inträde
16.00 Konsert – Pontus Leitz och Markus Jonsson. Inträde
Söndag 21 nov 11.00 Gudstjänst – Organist Markus Jonsson
16.00 Konsert – Hans Fagius. Inträde

Vi sjunger in julen

Var med och sjung julens sånger tillsammans med församlingens körer under ledning av Markus Jonsson, Margareta Ljungdahl, Barbro Björklund och ett gäng musikanter.
Lördag 11 dec kl 16.00. Fritt inträde

– – – – – – – – – – – – – – – – –