Kalender

feb
17
mån
Skönlitteratur & Livsfrågor: Styr din plog över de dödas ben av Olga Tokarczuk
feb 17 kl. 19:00 – 21:00

2018 års nobelpristagare i litteratur har valt att lägga upp romanen som en deckare. Den  utspelar sig i ett gudsförgätet hörn av Centraleuropa, polsk landsbygd. F.d. broingenjören Janina följer händelserna i byn med hjälp av horoskop och iakttagelser av de vilda djurens rörelser. Däremellan umgås hon med en ung man som översätter Blake. Hon gör sina egna analyser av de brutala dödsfall som inträffar men hon avvisas av byns polis. Om gömda konflikter och dubbelmoral.

Inledare: Agneta Kristenson, Anna-Karin Widman

feb
18
tis
Lunchmeditation i Kryptan
feb 18 kl. 12:00
feb
19
ons
Gudstjänst på Karl-Johansgården och Västergården
feb 19 kl. 10:30
Lunchmusik; Blue skies
feb 19 kl. 12:00

Trio Con Fuse – Curt Andersson, Bertil Fernqvist och Robert Sund

Tro och Tvivel – bibelstudium av Lukasevangeliet
feb 19 kl. 13:30

Lukasevangeliet, där vi finner många av de mest kända av Jesu liknelser. Vi läser tillsammans, reflekterar, samtalar och delar tankar och upplevelser.

feb
20
tor
Litterärt till lunch: Anna Franklin, poesi
feb 20 kl. 12:00
Bibelläsning och bön
feb 20 kl. 15:00
Agenda 2030: Maktens teologi och teologins makt
feb 20 kl. 19:00

“Svenska värderingar” visar sig vara mer religiöst påverkade i “världens mest sekulariserade land” än en kunde tro. Det framgår av antologin Samhällsteologi, som belyser skärningspunkten mellan akademi, samhälle och kyrka. Hur har relationen mellan makt och teologi sett ut och ser ut i dag. Om bl a detta kommer Cecilia Nahnfeldt, en av bokens redaktörer, och ärkebiskop emeritus Anders Wejryd att samtala. Ett samarrangemang med Kristen Humanism Uppland. (Mål 16)

Konsert: Prelude, fugue and riffs
feb 20 kl. 19:00 – 21:00

Livgardets dragonmusikkår

Med musik som är både inspirerad och utmanad av jazz och storband bjuder Livgardets dragonmusikkår in en av Sveriges nya spännande solister, klarinettisten Magnus Holmander.

Möt oss när vi bygger en extraordinär hybridorkester tillsammans med musiker från Arméns Musikkår och fyrar av amerikansk musik tillägnad Benny Goodman och Woody Herman.

Solist: Magnus Holmander – Klarinett
Dirigent: David Björkman
Konferencier: Eugen Qvarnström

Obs, endast förköp!

Arrangör: Livgardets dragonmusikkår

Läs mer: Facebook

feb
21
fre
Mitt på da’n: Med bibel och skolväska i Kina
feb 21 kl. 14:00

Alice Rinell är född och uppvuxen i Kina och tillhör en missionärsfamilj med gamla anor. Hon berättar om sin farmor, som hon också skrivit en bok om.