Kultursommar 2019

Kultursommar

Sommarkultur

2019

Natur och kultur, lättsamt och seriöst, vandringar och föredrag, lokalt och internationellt, musik och tal – det inbjuds Uppsalaborna till.
Onsdagar 19.00 i Missionskyrkan – om inte annat anges i det aktuella programmet.

Fågelkonsert i skymningen
Onsdag 12 juni 21.30-23.30 med start vid P-platsen nära bussarnas vändplan i Ultuna (nedanför den branta backen i Ultunaallén)
Bra utrustning: Kikare, fågelbok, varm dryck, varma kläder
Guide: Fågelexperten Tryggve Persson

Bland växter och fåglar i Botan
Onsdag 19 juni 19.00 med start vid Slottsgrinden i Botaniska Trädgården. Biologen Mattias Iwarsson guidar, när vi snirklar oss genom trädgårds-gångarna och smyger på fågelungar och nyutslagna sommarblommor.

INSTÄLLT: Det var en gång…
Onsdag 26 juni 19.00 i Missionskyrkan
Ett program i sagornas tecken.
Berättare och uppläsare: Fredrika Tegmyr

I vispoeternas sällskap
Onsdag 3 juli i Missionskyrkan
Fyra vänner och en gitarr: Kees och Kerstin Geurtsen, Bertil och Solveig Teodorsson

Konstrunda i Vasaparken
Onsdag 10 juli 18.00 med start och avslutning i denna park
Guide: Tuva-Li Peter Lidé, intendent för offentlig konst, Uppsala kommun

Vad äter scouter mer än myror och bark?
Onsdag 17 juli 19.00 med start vid Flottsundskyrkan
Upplev scoutminnen vid grytorna under ledning av pastorn och scoutentusiasten Torbjörn Bådagård

Morfar och mjölken
Onsdag 24 juli 19.00 i Missionskyrkan
En lokal kultur- och familjehistoria från Västeråker-Dalby berättad av Jan Fagius

Magisk sommar’
Onsdag 31 juli 19.00 i Missionskyrkan
Naturvetaren och mentalisten Per Johan Råsmark förvirrar och förvillar sin publik, trots att den sitter på helspänn med öppna ögon.

Vår asiatiska resa
Onsdag 7 augusti 19.00 i Missionskyrkan
Agnes Miller delar med sig av bilder, berättelser och upplevelser

Den problematiska demokratin
Onsdag 14 augusti 19.00 i Missionskyrkan
Torsten Svensson, professor i statskunskap, belyser varför demokrati är lättare i teorin än i praktiken

Augustiorgel
Onsdag 21 augusti 19.00 i Missionskyrkan
Församlingsmusikern Markus Jonsson spelar och berättar om några av sina favoriter

Israel – på väg mot apartheid?
Onsdag 28 augusti 19.00 i Missionskyrkan
Samhällsdebattören Bernt Jonsson analyserar vart Israel är på väg efter nationalstatslagen 2018