Fullmatad musikhöst i Missionskyrkan

Piazzolla vs Stravinsky

Nils-Erik Sparf, violin och Matti Andersson, accordeon ger två konserter som en hyllning till de stora mästarna Astor Piazzolla (som skulle ha fyllt 100 år i år) och Igor Stravinsky.
Inträde: 200 kr. Biljetter via Matti Andersson 0708 662 418 samt vid dörren 30 min före resp konsert
Söndag 3 oktober kl 16.00 och 19.00.

Håll musiken igång

Storbandet Daylight under ledning av Erik Lundberg möter bland andra Claes Janson och Andrea Geurtsen. En hyllningskonsert till musiken och dess betydelse!
Inträde: 200 kr. Biljetter i kyrkans kafé från 4 okt samt vid dörren 30 min före konsert
Söndag 17 oktober kl 16.00.

Georg Riedel – Jazzbasisten, som komponerar för barn

Uppsala Musikklasser, årskurs 3 sjunger Riedels sånger om barn, kråkor, maskar, fåglar och om att ligga på en äng. Före konserten presenteras den nyutgivna boken Georg Riedel, jazzmusiker och kompositör i ett samtal mellan förläggaren Bo Ejeby, två av bokens författare Jan Bruér och Gunnel Fagius, samt musiklärarna Anders Göransson och Gunnel Haulin. I konserten medverkar även en grupp Uppsala-musiker tillsammans med Anders Göransson vid flygeln.
Inträde: 100 kr. Biljetter vid dörren 30 min före konsert.
Måndag 18 oktober kl 18.00 (Boken om Riedel presenteras i Tovensalen 17.15 – 17.45)

Tonsättarporträtt – Inge Almén

En konsert som vill uppmärksamma att organisten, tonsättaren, orgelbyggaren, körledaren, dragspelaren, kyrkomusikern och tidigare församlingsmusikern i Uppsala Missionskyrka Inge Almén fyller 70 år. Missionskyrkans Vokalensemble framför både nyskriven och äldre musik för kör och orgel.
Söndag 31 oktober kl 16.00. Fritt inträde

Earth call – Från mörker till ljus

Föreställningen Earth call med vokalgruppen VoNo har sin utgångspunkt i FN:s 17 globala utvecklingsmål. I dess program fogas musik, foto och koreografi in i det stora kyrkorummets öppenhet och goda akustik. Vokalensemblen VoNo är en professionell vokalensemble vars mål är att utveckla och förnya vokal scenkonst som berör. Konstnärlig ledare är Lone Larsen. Koreograf Susanne Jaresand. Fotokonst Kristina Junzell.
Inträde: 200 kr. Biljetter vid dörren 30 min före konsert,
Lördag 6 november kl 18.00.

Orgeln i centrum

En orgelhelg som med konserter och i söndagens gudstjänst vill synliggöra orgeln som ett konserterande instrument men även som en viktig del av församlingssången. Det blir även orgelvisning för små och stora då man också får prova på att bygga en orgel!

Lördag 20 nov 10.00 Orgelvisning
12.00 Konsert – Jesper Rydén. Inträde
16.00 Konsert – Pontus Leitz och Markus Jonsson. Inträde
Söndag 21 nov 11.00 Gudstjänst – Organist Markus Jonsson
16.00 Konsert – Hans Fagius. Inträde

Vi sjunger in julen

Var med och sjung julens sånger tillsammans med församlingens körer under ledning av Markus Jonsson, Margareta Ljungdahl, Barbro Björklund och ett gäng musikanter.
Lördag 11 dec kl 16.00. Fritt inträde

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Spela & Sjung
Musik är en viktig del i människors liv och därigenom också i en församlings liv. Man brukar säga att där orden tar slut så tar musiken vid.
I Uppsala Missionskyrka finns f. n. följande musikaliska begivenheter på regelbunden basis.

Barnkören (6 – 9 år)

Onsdagar 17.30 – 18.30
Sång och teaterlek, kör och drama. En växtplats där vi jobbar med röst-kropp-rum-samarbete.
Ledare: Barbro Björklund, Gunnar Axelson Fisk och Donald Wieselgren
Kontakta Gunnar Axelson Fisk Tel. 0708-76 62 33

Missionskyrkans Vokalensemble
Projektkör — en kör som startade hösten 2017 och jobbar i projektform. Målsättningen är att genomföra 2 – 3 projekt per år av varierande karaktär och besättning.
Kören vänder sig till drivna sångare med körerfarenhet och god notläsningsförmåga. Upplägget med ett fåtal repetitioner per produktion ställer krav på sångarnas förmåga att studera in musiken på egen hand.
Dirigent: Markus Jonsson
Kontakta Markus Jonsson tel. 10 00 32

Sångkören
gör uppehåll hösten 2021.

Kyrkokören
Kören har övningar på tisdagar 18.00 – 19.30.
En blandad kör med cirka 30 sångare från 45 år och uppåt. Repertoaren är mycket varierad och blandad – ”från Bach till Strandsjö”. Den sjunger i gudstjänster 4 – 5 gånger per termin och i samband med konserter och musikandakter.
Dirigent: Markus Jonsson tel. 018-10 00 32
Intresserad?
Kontakta körens ordförande Maria Hellman  tel. 070-363 39 97.

Öppen Spelstuga för folkmusikanter
En lördag/månad
13.00 – 15.15 (40:-/gång)
Spelstugan är öppen för alla folkmusikintresserade musikanter. Deltagarna bestämmer själva vilka låtar som spelas och vid något tillfälle kan en erfaren folkmusiker komma och lära ut låtar. En grupp från spelstugan brukar spela vid gudstjänst en gång per termin och vid något annat tillfälle som passar.
Ledare: Gunnar Vegerfors Tel. 50 00 38