Kyrkokören

UPPEHÅLL resten av höstterminen 2020

Kyrkokören genomförde fyra repetitioner under oktober månad men tog uppehåll i november några dagar innan vi skulle medverka på en gudstjänst efter besked om att smittspridningen hade ökat markant i Region Uppsala.

12 november beslöt körens styrelse och dirigent att uppehållet skulle förlängas resten av höstterminen. Det finns i nuläget inget startdatum för vårterminens verksamhet.

Kyrkokören ordinarie övningstid är tisdagar kl. 18.00-20.15 i kyrksalen
Dirigent: Markus Jonsson

Kyrkokören är en blandad kör som består av cirka 30 sångare.

Körens historia är lång och har snart 150 år på nacken. Vår repertoar är mycket varierad och blandad – ”från Bach till Strandsjö” och allt däremellan.

Vi sjunger på gudstjänster 4 – 5 gånger per termin och dessutom i samband med konserter och musikandakter. Vi har också ambitionen att en gång per år göra en körresa tillsammans.

Digital uppsjungning
Kyrkokörens dirigent Markus Jonsson har gjort en digital uppsjungning för körsångare. Den passar för alla som vill sjunga och hålla rösten i trim.

Blir du nyfiken?

Du är välkommen att komma förbi en tisdagskväll och prova på hur det är att sjunga med oss. Efter första repetitionen anordnas en enskild provsjungning där dirigenten testar ditt omfång, gehör och notläsningsförmåga.

Det är nödvändigt att du har viss vana vid att läsa noter. Vi tycker också att det är viktigt med engagemang när det gäller närvaro på repetitioner och framträdanden.

Hör av dig till körens ordförande Maria Hellman  tel. 070-363 39 97 eller till körens dirigent Markus Jonsson tel. 018-10 00 32 så berättar vi mer.