Missionskyrkans Vokalensemble

Om kören

Missionskyrkans Vokalensemble består av 10-16 sångare, gör cirka två projekt per år av varierande besättning och karaktär och dirigeras av Markus Jonsson, församlingsmusiker i Uppsala Missionskyrka.

Kören vänder sig till drivna sångare med körerfarenhet och god notläsningsförmåga. Upplägget med ett fåtal repetitioner per produktion ställer krav på sångarnas förmåga att studera in musiken på egen hand.

Aktuellt projekt:

Jubileumskonsert “Sven-Eric x 2” 16 november med musik av Bäck och Johanson

Två inflytelserika tonsättare med starka band till Uppsala skulle ha fyllt 100 år 2019 och porträtteras i denna jubileumskonsert. Bland annat framförs Sven-Erik Bäcks ”Stråkkvartett nr 2” och Sven-Eric Johansons ”Konsert för orgel och stråkorkester”. Båda verken uruppfördes i Uppsala Missionskyrka på 1940-talet när Johanson var församlingsmusiker där. Dessutom framförs Johansons körmusik med kärlekstexter av Shakespeare och Bäcks motetter som skildrar Jesu död och uppståndelse.

Medverkande: Uppsala Kammarsolister, Hans Fagius, orgel, Henrik Löwenmark, piano. Missionskyrkans Vokalensemble, Missionskyrkans kör, Barbro Björklunds Kammarkör. Markus Jonsson och Barbro Björklund, dirigenter.

Uppsala Missionskyrka lördag 16 november kl 17.00. Konsertlängd: 2 timmar inklusive paus.

Konsertintroduktion: kl 16.00 med Mattias Lundberg, professor vid Inst. för Musikvetenskap.

Biljetter med UNT Mera: 180 kr (ord. pris 220 kr) säljs vid dörren från kl. 15.30. Insläpp konsert från 16.30.

Se affisch.pdf

Se Facebook: https://www.facebook.com/events/2758108157534591/

Missionskyrkans Vokalensemble medverkar på jubileumskonserten “Sven-Eric x 2” den 16 november kl 17.

Vill du sjunga i Missionskyrkans Vokalensemble?

Kontakta Markus Jonsson

eller telefon 018-10 00 32