Solpaneler på Missionskyrkans tak

Missionskyrkan installerar solpaneler på kyrkans tak.
Det kommer att ge ännu mer miljövänlig elenergi till kyrkan. 255 sol­paneler kommer att ge ungefär 74 000 kWh per år vilket motsvarar ungefär hälften av all el som kyrkan förbrukar. Kyrkan köper redan sedan tidigare miljöcertifierad el.

Uppsala Missionskyrka har tre ledord som ska genomsyra all verksamhet. Hållbarhet – Fruktbärande – Dialog, Det är självklart att vi som kyrka, som vill betona vårt ansvar för Guds skapelse, hela tiden söker vägar att minska vårt klimatpåverkan, både individuellt och gemensamt.

Satsningen på solpaneler beräknas kosta ungefär en miljon kronor.

Panelerna monteras den 10 juni.

För att finansiera satsningen samlar vi in pengar genom att sälja gåvobevis på solpaneler och solceller. En panel kostar 2000 kronor, en solcell 35 kronor, eller 3 solceller 100 kronor. Man kan köpa dessa i vårt rättvisemärkta kafé. Man kan också ge en gåva till projektet på valfritt belopp via vårt Swish-nummer. 123 590 89 26 eller till vårt bankgiro 802-2253, ange då “sol” i ändamålstexten. Vi hoppas kunna samla in till hälften av kostnaden. Vill du ha ett litet solcellskvitto så skriv din adress så skickar vi det.

Missionskyrkan har redan en liten anläggning med 24 solpaneler på sommargården Enebygården. Församlingens stadsdelskyrka i Flottsund har andelar i en vindkraftspark samt inkopplad bergvärme. Till kyrkan i centrum köper församlingen miljöcertifierad el.

Mer information om solpanelerna på Missionskyrkans tak går att läsa här.

Se när solpanelerna lyfts upp på kyrkans tak

Nu sitter alla solpaneler där de ska på taket och de sista sladdragningarna är klara inom kort. Så nu väntar vi bara på att få vår nya elmätare installerad  så kan vi sedan börja följa hur solen skapar
större delen av den elenergi vi behöver.

Monterade solpaneler