“Sven-Eric x 2” – Jubileumskonsert med musik av Bäck och Johanson

Affisch Sven-Eric x 2

Två inflytelserika tonsättare med starka band till Uppsala skulle ha fyllt 100 år 2019 och porträtteras i denna jubileumskonsert. Bland annat framförs Sven-Erik Bäcks ”Stråkkvartett nr 2” och Sven-Eric Johansons ”Konsert för orgel och stråkorkester”. Båda verken uruppfördes i Uppsala Missionskyrka på 1940-talet när Johanson var församlingsmusiker där. Dessutom framförs Johansons körmusik med kärlekstexter av Shakespeare och Bäcks motetter som skildrar Jesu död och uppståndelse.

Medverkande: Uppsala Kammarsolister, Hans Fagius, orgel, Henrik Löwenmark, piano. Missionskyrkans Vokalensemble, Missionskyrkans kör, Barbro Björklunds Kammarkör. Markus Jonsson och Barbro Björklund, dirigenter.

Uppsala Missionskyrka lördag 16 november kl 17.00. Konsertlängd: 2 timmar inklusive paus.

Konsertintroduktion kl 16.00 med Mattias Lundberg, professor vid Inst. för Musikvetenskap.

Biljetter med UNT Mera: 180 kr (ord. pris 220 kr) säljs vid dörren från kl. 15.30. Insläpp konsert från 16.30.