Händer som håller i höstlöv

Equmenia Uppsala

Equmenia Uppsala är den lokala barn- och ungdomsorganisationen i Uppsala Missionskyrka och är en del av den nationella organisationen Equmenia.

I vår kyrka har vi verksamhet under terminer med vår barnkör för barn från 6 år som övar varje vecka och sjunger i våra gudstjänster ungefär en gång i månaden.

Vi har också en barn- och föräldragrupp som träffas på lördagar en gång i månaden. Det är ett enkelt program med samling, lek och fika. Vår och höst passar vi på att vara utomhus och upptäcka naturen. Gruppen finns också på Facebook och det går bra att ansöka om att få vara med i den gruppen där olika samlingar kommuniceras.

Varje söndag har vi ett särskilt tilltal till barnen i våra gudstjänster. Vi tänder ljus och ber tillsammans och därefter finns någon aktivitet för barnen i väntan på kyrkfikat. De söndagar som barnkören sjunger serverar vi också varmkorv!

På somrarna inbjuder Equmenia Uppsala till ett Dagkollo på Enebygården som ligger naturskönt vid sjön Ekoln. Dagkollot är fyra veckor varje sommar och en buss åker runt på morgonen och hämtar barn i Uppsala och skjutsar hem på eftermiddagen. Mer information på Dagkollots egen hemsida.

Sommaren 2022 är det dagkollo veckorna
24 och 25 samt veckorna 31 och 32.

I Uppsala finns fler Equmenia som inbjuder till olika typer av aktiviteter för barn- och ungdomar, där finns scouter och musikskolor. Se vidare på hemsidorna till:

Österledskyrkan, Valsätrakyrkan och Lyckebokyrkan